Şüphesiz göklerle yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeylerle, denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda ve her canlıyı burada üretip yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde, düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Cumartesi

Avusturya’da yaşayan bir kaplumbağa türü, timsahlara yem olmamak için ağzı yerine altından nefes alır. Su dışında normal nefes alan Fitzroy Irmağı Kaplumbağası, su altında sindirim artıklarının tahliyesi için kullanılan deliğinden ( kloak) nefes alma yöntemini kullanarak uzun süre yüzeye çıkmadan durabilir. Kloaktan nefes alırken son derece ilginç bir yöntem kullanır. Bu kaplumbağa kloaktan pompaladığı sudaki oksijeni kalın bağırsağın son bölümü çevreleyen
bir damar ağıyla emer. Bu sayede kaplumbağa, ağız yolula nefes almak için yüzeye çıkmak yerine sualtındaki güvenli barınağında üç gün kalabilir. Elbette ki kaplumbağa kloaktan nefes alma sistemini kendisi geliştirmiş olamaz. Diğer canlılar gibi kaplumbağa da Rabbimiz olan Allah tarafından kendisine son derece faydalı olan bu sistemle donatılıp yaratılmıştır.