Şüphesiz göklerle yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeylerle, denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda ve her canlıyı burada üretip yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde, düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Cumartesi

Her şeyi kusursuz bir düzen içinde yaratan Allah, canlıları ihtiyaç içinde yaratmıştır ancak bu ihtiyaçlarını karşılayacak özellikleri de onlara vermiştir. Örneğin yılanların yapıları yaşadıkları ortama göre farklılıklar gösterir. Deniz yılanlarının kuyrukları rahat yüzebilmeleri için düz yaratılmıştır. Ağaçlarda çok fazla vakit geçiren yılanların kaburgaları daha esnektir, bu sayede hayvanlar ağacı rahatlıkla kavrar ve daha rahat hareket eder. Yerin derinliklerinde yaşayan yılanlar ise kalkanları burunlara sahiptir bu özellik sayesinde yerin derinliklerinde yaşayan yılan türleri yeri rahatlıkla kazabilir ve diledikleri derinliğe kadar inebilirler. Yılanları bu şekilde çeşit çeşit var eden de; onlar için yaşamlarını kolaylaştıracak sistemleri yaratan da Rabbimiz olan Yüce Allah’ dır. ( GEO Ekim 2009 sayı:46 )



‘’ …O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kavrayıp kuşatmıştır. Onların korunması O’na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.’’ ( Bakara Suresi, 255)