Şüphesiz göklerle yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeylerle, denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda ve her canlıyı burada üretip yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde, düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Cumartesi

Hayvanlar kimi zaman kendilerini korumak için kimi zamanda rahatlıkla avlanabilmek için kamuflaj tekniğini kusursuzca kullanırlar. Aklı olmayan, düşünemeyen bu canlılara bu hareketleri ilham eden hiç şüphesiz üstün güç sahibi ve her şeyin hakimi olan Yüce Allah’tır. Örneğin Acanthophis peronii türü yılanları av sırasında uykudaymış gibi tortop olur ve kuyruğunun ucunu havaya diker yani kertenkeleleri kendisine çekmek için kurtçuk taklidi yapar ve av geldiğinde yıldırım gibi saldırır (Geo dergisi ekim 2009 sayı 46 sy:126-127 ) ; bir diğeri fenerbalığı, başının üzerinde yer alan dikenlerden ilkinin ucunda, olta yemini andıran etli bir bölüme sahiptir. Bu "yemi" titreştirmek için başını sallar ve böylece diğer balıkları tuzağına düşürür. Leş orkideleriyse, ceset gibi görünüp ceset gibi kokan, büyük, morumsu çiçekler açarlar. Buradaki amaç da, gelip çiçeklerine konsun, çiçek tozlarına bulansın ve belki de, bir garantisi olmasa da, üremesine yardımcı olabilsin diye leş sineklerini kendine çekmektir.
(http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/0908/konu.aspx?Konu=2)




‘’İşte bu örnekler; biz bunları insanlara vermekteyiz. Ancak alimlerden başkası bunlara akıl erdirmez.’’ (Ankebut Suresi, 43)